Crama Histria Ammos Rose

50 Lei
2543
+
  • Pinterest

Descriere

Primul brand premium al Cramei Histria, Ammos Rosé este un vin special vinificat din soiuri nobile de Cabernet Sauvignon si Merlot. Ammos Rosé iti ofera un regal al simturilor de la prima incercare. Notele fructate se imbina armonios cu cele florale, fructe rosii, mure, cirese si nuante vegetale, intr-un final apoteotic tonic si rafinat de iarbă si cafea.

Ammos a fost creat in Crama Histria, din Cabernet Sauvignon si Merlot. Strugurii culesi in ladite si selectati foarte atent au fost vinificati dupa tehnologia vinurilor albe – presare lejera si fara macerare peliculara, fermentati controlat la 16-17 grade. Dupa fermentare, pentru un plus de complexitate, vinul a fost tinut  pe drojdia fina timp de 4 luni.

Rezultatul e un vin rosé sec, cu o tarie alcoolica de 13.5 grade, cu aspect limpede si luminos, de culoare roz relativ intens, cu nuante de grena, care nu necesita decantarea.

Mirosul lui e intens fructat si condimentat de note florale, iar gustul, de aciditate relativ medie, de grepfruit rosu si pomelo.

Un rosé plin de prospetime, care poate acoperi o diversitate de preparate culinare:  fructele de mare, pestele, preparatele mediteraneene usoare, cele din carne de porc, pui sau curcan. La desert poate fi servit cu salate de fructe preparate din fructe proaspete ca mango, pepene galben, caise sau piersici neinsiropate.

Caracteristici

Culoare:
Rose
Tip:
Sec
Ambalaj:
Sticla 0.75 L
Soi:
Cupaj
Tara:
Romania
Regiune:
Dobrogea Histria

Produse la pret asemanator

49 Lei
Cepari Rose
2343
49 Lei
50 Lei