Dalmore 12 YO

465 Lei
0164
+
  • Pinterest

Descriere

Distileria Dalmore produce single malt whisky de exceptie din 1839 si, timp de aproape un secol, a fost detinuta de către Clanul Mackenzie.Situata pe malul nordic al Firth of Cromarty,  în spectaculoasele Scottish Highlands, distileria este perfect plasată pentru a profita de o sărbătoare de resurse naturale: din apele Loch Morie, a găsit apa, si din dealurile cu vedere la distilerie, solul auriu din care iese orzul special.

 Cerbul de pe sticlele de whiskey Dalmore este un blazon nobiliar datorat unui stramos al clanului MacKenzie care in 1263 l-a salvat de la moarte pe Alexandru al III-lea, omorand cerbul furios care-l atacase pe majestatea sa in timpul unei vanatori. Drept recunostiinta , regale i-a acordat viteazului MacKenzie blazonul cu cerbul roial. Tipica pentru Dalmore este extraordinara bogatie de arome si gusturi, dominate de note florale si fructate profunde.

  Dalmore 12 YO seduce din prima cu aroma de portocale si marmelada. Gustul este elegant si bogat, cu note intense de lamai si note discrete de vanilie. In finisul acestui whiskey straluceste invechirea in butoaie de sherry.

Caracteristici

Ambalaj:
Sticla 0.7 L
Tara:
M. Britanie
Regiune:
Highlands, Scotia
An:
12YO

Produse la pret asemanator