Dalmore 15 YO 0.7L

399 Lei
0165
+
  • Pinterest

Descriere

  Distileria Dalmore produce whisky single malt de exceptie din 1839 si timp de aproape un secol, a fost detinuta de către Clanul Mackenzie. Situata pe malul nordic al Firth of Cromarty, adanc în spectaculoasele Scottish Highlands, distileria este perfect plasată pentru a profita de o sarbatoare de resurse naturale: din apele Loch Morie, a găsit apa, si din dealurile cu vedere la distilerie, solul auriu din care iese orzul special.

 Cerbul de pe sticlele de whiskey Dalmore este un blazon nobiliar datorat unui stramos al clanului MacKenzie care in 1263 l-a salvat de la moarte pe Alexandru al III-lea, omorand cerbul furios care-l atacase pe majestatea sa in timpul unei vanatori. Drept recunostiinta , regale i-a acordat viteazului MacKenzie blazonul cu cerbul roial. Tipica pentru Dalmore este extraordinara bogatie de arome si gusturi, dominate de note florale si fructate profunde.

 Editie 2007, acest whisky de 15 ani a fost maturat in butoaie foarte vechi de sherry si degaja miresme de condimente de iarna ,coaja de portocala si ciocolata specifice Dalmore.

Aroma:Ciocolata cu portocale,prajitura de fructe,sherry.

Gust: Mediu, incantator,de coaja de portocale, blue curacao,ciocolata .condimente de craciun ,sirop de ghimbir.

Finis:malt prajit, espresso.

 

Caracteristici

Ambalaj:
Sticla 0.7 L
Tara:
M. Britanie
Regiune:
Highlands, Scotia
An:
15YO

Produse recomandate

Produse la pret asemanator