Dalmore 18 YO

649 Lei
0166
+
  • Pinterest

Descriere

  Distileria Dalmore produce single malt whisky de exceptie din 1839 si timp de aproape un secol, a fost detinuta de către Clanul Mackenzie.Situata pe malul nordic al Firth of Cromarty,  în spectaculoasele Scottish Highlands, distileria este perfect plasată pentru a profita de o sărbătoare de resurse naturale: din apele Loch Morie, a găsit apa, si din dealurile cu vedere la distilerie, solul auriu din care iese orzul special.

 Cerbul de pe sticlele de whiskey Dalmore este un blazon nobiliar datorat unui stramos al clanului MacKenzie care in 1263 l-a salvat de la moarte pe Alexandru al III-lea, omorand cerbul furios care-l atacase pe majestatea sa in timpul unei vanatori. Drept recunostiinta , regale i-a acordat viteazului MacKenzie blazonul cu cerbul roial. Tipica pentru Dalmore este extraordinara bogatie de arome si gusturi, dominate de note florale si fructate profunde.

 Dalmore de 18 ani este descris ca o “galaxie" de ciocolata si gusturi de vanilie, cafea columbiana, trufe si rozmarin cu note subtile de violete de Parma si de iasomie.

Caracteristici

Ambalaj:
Sticla 0.7 L
Tara:
M. Britanie
Regiune:
Highlands, Scotia
An:
18YO