Glenmorangie 18 YO

549 Lei
0298
+
  • Pinterest

Descriere

Glenmorangie este o distilerie în Tain, Ross-Shire, Scoția, care produce whisky single malt scotch. Distileria este deținut de Glenmorangie Company Ltd, al căror produs principal este gama de Glenmorangiesingle malt whisky. Glenmorangie este clasificată ca o distilerie de top din Highlands și se mândrește cu cele mai înalte standarde din Scoția

Glenmorangie acordă multă atenţie fazei de maturare, astfel încât se poate vorbi despre un adevărat "regim al lemnului". Acest regim se referă la o linie specială de wood finish. Este vorba despre un single malt care, pe lângă învechirea obişnuită, suferă o rafinare de 24 de luni în butii care, după caz, au conţinut anterior Madeira, Porto sau Sherry. Whisky-ul capătă astfel caracteristici organoleptice extraordinare şi mai ales o aroma iconfundabilă, accentuată de odihna lungă.

De o culoare intens aurie, cald si incitant, Glenmorangie de 18 ani iese in evidenta fata de whiskyul de 10 ani de la aceeasi casa, dar fara culoarea inchisa ale altor Single Malturi imbatranite.

Nasul este bogat, rotund şi dulce, cu fructe uscate şi un parfum floral, complex.

Iniţial, are aroma de alune, caramel (Creme brulee) şi nuanţe de vanilie, urmat de indicii de nuci, fagure de miere si flori.

Pe linga notele florale complexe, de muscata, iasomie si apa de flori, sunt eliberate note adanci de stejar, care devaluie un caracter balsamic, dedurizat , de vanilie.

Este un whisky subtil, un whisky pentru cunoscatori, cu o savoare aparte, rotund in gust si plin de arome. Schimbarile acestui whisky, fata de produsul de 10 ani, au loc in procesul de maturare ce dureaza cu 8 ani mai mult.

Caracteristici

Ambalaj:
Sticla 0.7 L
Tara:
M. Britanie
Regiune:
Ross-Shire, Scoția
An:
18YO