Vignerons Catalan Haute Coutume Rivesaltes Ambre 1969

499 Lei
2601
+
  • Pinterest

Descriere

Vin de colectie dulce fortifiat 16.5% vol

Grenache alb si gris

Domeniul viticol ce se intinde la poalele muntilor Albères, in mijlocul padurilor de stejar de pluta, este compus in special din vita-de-vie cu varsta de zeci de ani, ce creste pe un sol compus din aluviuni si sisturi,  usor delurit, cu alternanta unor zile fierbinti si nopti racoroase.

Strugurii culesi manual sunt prelucrati traditional, ca pentru un vin alb clasic, doar ca mustul obtinut si pornit in fermentatie este oprit din aceasta prin adaugare de alcool pentru a conserva zaharurile naturale din fruct. Vinul este apoi invechit. 

Invechirea debuteaza cu primii doi ani in care vinul este tinut la crama dupa care este depozitat in pivnite dedicate, cu temperatura constanta, adaptata invechirii. Se pastreaza astfel mai multi ani, pana la imbuteliere.

Vinul afiseaza o intensa culoare de chihlimbar, cu fine irizatii aramii si aurii. Buchetul foarte complex este dominat de note de ciocolata neagra si caisa uscata. Gasim de asemenea, prezente, indicii de turtă dulce, ceară de albine, cafea prăjită și gutui. Impresia imediata este de balans perfect intre dulceata si prospetime. Notele de nuci, tutun si lichior de fructe completeaza finisul, care este de o exceptionala lungime.

Este excelent de consumat in prezent, dar poate fi tinut si in colectie  zeci de ani inca.

Se poate consuma de sine statator, ca un nectar, sau impreuna cu foie gras, ciocolata neagra, si/sau deserturi de fructe uscate sau branzeturi puternice precum Morbier sau Pelardon. Mousse-ul de ciocolata sau cafea, eclaire-ele sunt perfecte si ele impreuna cu acest vin.

Recomandare gourmet: de asociat cu Frangipane Galette des Rois.            

De consumat la 12 - 14°C.

 

Caracteristici

Culoare:
Aramie
Tip:
Dulce
Ambalaj:
Sticla 0.75 L
Soi:
Cupaj
Tara:
Franta
Regiune:
Roussillon
An:
1969

Produse la pret asemanator