Vinuri noi ! Chateau Montner Vieilles Vignes @ 41 lei Divinum Merlot @ 36 lei Cel mai bun vin si cele mai bune oferte numai la rios.ro. Produse noi in oferta: Crama Trantu, Crama Aramic, Domeniile 7 Arts, 1000 Chipuri, vinuri Franta AOP Rousillon Villages, vinuri de colectie, "doux naturel", Franta,whisky special Douglas Laing Glengoyne si Craigellachie s.a.. Livrare la tine acasa in cel mai scurt timp, gratuit in Bucuresti la comenzi peste 300 lei.

Vignerons Catalan Haute Coutume Rivesaltes Ambre 1988

259 Lei
2597
+
  • Pinterest

Descriere

Vin de colectie dulce fortifiat 15% vol

Acest vin este rodul solurilor argilo-calcaroase, uscate si acide, din regiunea deluroasa a Roussillon-ului, in sud-vestul Frantei.

Grenache blanc

Strugurii sunt culesi la supracoacere cand deja au potentialul  unui vin cu 16% alcool. Sunt macerati in crama 15 zile  si cand alcoolul ajunge la 14% se adauga alcool pur, neutru pentru a opri fermentatia si a mentine zaharurile naturale la 90g/l.

Este invechit in vane si butoaie pentru a obtine culoarea sa bogata si gustul specific, numit local “rancio”, similar vinului de Madeira.

Culoare auriu-chihlimbarie cu nuante verzui. Gust bogat, plin si cu o buna persistenta. Dulceata si aciditatea sunt perfect echilibrate.

Poate fi consumat imediat sau pastrat inca cel putin 10 ani in conditii propice.

Isi da masura langa un meniu asiatic dulce-acrisor de pui sau porc, dar este excelent si la deserturi de fructe sau fructe  confiate.

De baut racit la o temperatura in jurul a 10°C.

Caracteristici

Culoare:
Aramie
Tip:
Dulce
Ambalaj:
Sticla 0.75 L
Soi:
Cupaj
Tara:
Franta
Regiune:
Roussillon
An:
1988

Produse recomandate

Produse la pret asemanator

Ardbeg 10 YO
0053
259 Lei
259 Lei
Glengoyne 15 YO
0264
259 Lei