Spumant Stirbey Cramposie

99 Lei
0020
+
  • Pinterest

Descriere

      Expertii din Franta si Germania au constatat ca Cramposia este un soi potrivit pentru a fi vinificat ca spumant. S-au inceput primele incercari cu recolta 2008 de Cramposie, vinificata conform metodei traditionale “champenoise”: dupa prima fermentare, s-a facut a doua fermentare in sticle de 0,75 litri, vinul maturand pe drojdie in sticle in jur de 18 luni. In ultimele 3 luni, sticlele au fost puse in pozitie inclinata pe pupitre de remuaj, unde au fost rotite cu grija zilnic, pana cand toate drojdiile s-au depus in gatul sticlelor. Urmeaza procedura de degorjare si dozare, dar fara adaos de zahar, rezultand astfel - dupa inchiderea sticlelor cu dopuri ciuperca - un spumant “brut nature”. 

 

Caracteristici

Culoare:
Alb
Tip:
Extrabrut
Ambalaj:
Sticla 0.75 L
Soi:
Cramposie
Tara:
Romania
Regiune:
Dragasani