Descriere
Jameson este whiskey-ul irlandez produs intr-o singura distilerie de o divizie a companiei franceze Pernod Ricard. Combina orzul maltuit cu cel nemaltuit - „verde”, cel mai cunoscut element legat de Jameson fiind traditia distilării într-un alambic – „Pure Pot Still”. Compania a fost fondată în 1780 când John Jameson a înfiinţat distileria Bow Street în Dublin. Jameson este format din trei componente principale: orz, porumb şi apa pura de izvor. Gustul sau creeaza un echilibru perfect între notele picante, alune şi vanilie, cu note de sherry dulce si o finete de excepţie.
Spre deosebire de scotch, whisky si bourbon, Jameson este triplu distilat, acest lucru conferindu-i un gust subtil. Fiecare picatura de jameson este distilata de trei ori in vase traditionale de cupru ceea ce ii confera delicatetea si rafinamentul pentru care este recunoscut in intreaga lume. Urmeaza apoi imbatranirea lunga si lenta in butoaie de stejar. Respectand metoda traditionala, maltul pentru Jameson este uscat in cuptoare inchise pentru ca aroma sa nu fie afectata de fum ; absenta oricarei arome de afumat permite combinarea sa in numeroase cocktail-uri. Pentru toate acestea Jameson este cel mai bine vandut whisky irlandez din intreaga lume (aproximativ 22 milioane de sticle anual), disponibil in peste 75 de tari.