Johnie Walker Blue King George V

2,199 Lei
0410
+
  • Pinterest

Descriere

Un brand initial cunoscut sub numele de Walker’s Kilmarnock Whiskey, Johnnie Walker este o mostenire lasata de John ”Johnnie” Walker dup ace a inceput sa vanda whisky in atelierul sau de bacanie din Ayrshire, Scotia.

Brand-ul a devenit popular dupa  moartea lui Walker in 1857, iar numai devotamentul si desavarsirea retetei de catre fiul acestuia Alexander Walker si nepotul Alexander Walker II, au facut posibil ca Johnnie Walker sa devina un brand atat de popular, prin introducerea sticlei de forma patrata, in 1870, si etichetei oblice.

Johnnie Walker Blue, Regele George al V-lea, a fost creat in anul 1934 cu scopul de a celebra certificatul de calitate regal, oferit familiei Walker pentru calităţile excepţionale ale whisky-urilor lor. George King are un gust sofisticat: este puternic, lent şi rezonant.

Iniţial, se dezvaluie printr-o aroma profunda de malt, urmata apoi de fructe dulci, proaspete : mere, pere, banane. Caracteristicile particulare de malţ, se dezvolta alaturi de arome de fructe uscate, bogate şi complexe, dar si printr-un amestec picant de stafide, smochine si scortisoara. Palatul este neted, cu o putere de îndulcire, bogat in fructe. Încălzirea se face lent, amintind de arome subtile de lemn de santal şi de fum. Gustul este puternic, complex, bogat, dar bun. Finishul : O gura încălzita şi persistenta de finisaj turbos, bogat.

Caracteristici

Ambalaj:
Sticla 0.7 L
Tara:
M. Britanie
Regiune:
Kilmarnock, Scotland

Produse recomandate

Produse la pret asemanator