Monkey Shoulder

159 Lei
0554
+
  • Pinterest

Descriere

Monkey Shoulder este un amestec de trei single malturi diferite: Glenfiddich, Balvenie şi Kininvie.

Dincolo de exotismul numelui, Monkey Shoulder este un whisky scoţian cât se poate de autentic. Materialul de bază pentru producerea sa, ca şi a altor mărci de whisky blend, provine de la distileria Kinvie de la Dufftown.

Aceasta este una dintre distileriile relativ noi (inaugurată în vara anului 1990), dar devenite emblematice pentru ţinutul Speyside şi aparţine companiei William Grant & Sons.

Debutul mărcii Monkey Shoulder datează din 2005, când William Grant & Sons a aprobat începerea comercializării acestui blend făcut din whisky-uri single malţ care provin de la Kinvie, Balvenie şi Glenfiddich. Procesul maturaţiei şi alegerea butoaielor sunt în grija maestrului distiler David Stewart şi a asistentului său personal. Blendul Monkey Shoulder presupune combinarea unor varietăţi care provin din nu mai puţin de 27 de butoaie.

Urmează o altă fază de învechire în butoi înainte ca whisky-ul să devină demn de a primi “pecetea maimuţei”.

Fabricat in loturi mici, de doar 27 de butoaie, Monkey Shoulder are o prezentare iconica a ambalajului (o tripleta de maimute pe umarul sticlei, reprezentand cele trei tipuri de malt) iar continutul atrage atentia prin dulceata de malt, vanilie, marmelada combinata cu note de pere coapte si scortisoara.

Caracteristici

Ambalaj:
Sticla 0.7 L
Tara:
M. Britanie
Regiune:
Dufftown, Scotia

Produse recomandate

Produse la pret asemanator

159 Lei
Cardhu 12 YO
0123
179 Lei 159 Lei
Connemara Peated
0134
159 Lei