Domeniile Prince Matei Merlot Reserva

129 Lei
0218
+
  • Pinterest

Descriere

 
Prince Matei este unul dintre cele mai apreciate vinuri produse in Romania ,din soiul Merlot, regiunea Dealu Mare,o regiune cu conditii pedoclimatice excelente ,situata pe paralela 45, în condiţii similare ca in regiunile Bordeaux sau Toscana.
Are o metoda complexa de vinificare:strugurii provin din parcele consacrate ce se bucura de conditii naturale optime pentru obtinerea de maxima calitate. Numarul de ciorchini pe butuc este limitat in asa fel încat sa rezulte un echilibru perfect între acumularea de zahar si concentratia de arome.Selecţia strugurilor se face foarte minutios atat la recoltarea făcută manual cat si pe banda de sortare inainte de zdrobire si desciorchinare. Mustuiala este trimisă în cisterne de inox cu temperatură controlată unde au loc maceraţia si fermentaţia alcoolică (timp de 25 zile). Vinul se trage în barrique-uri de 225 litri de provenienta franceza, unde are loc maturarea pentru o perioadă de 12 luni. După aceasta perioada, vinul se îmbuteliază în sticle si se pastrează în pivnita minimum 6 luni.
 
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, culoare roşu-rubiniu, strălucitor, reflexii purpurii-roscate.
Miros: fructe de padure (mure, coacaze, fragi), arome complexe de piper negru, ciocolata, cafea şi vanilie.  
Gust: sec, intens, corpolent, textura bine echilibrată de tanini dulci, astringenta delicata, post-gust prelung.
 
RECOMANDARI DE SERVIRE:
Temperatura optimă de consum este de 18 oC. Se poate servi la preparate din carne rosie, vanat nobil cu sosuri complexe, meniuri traditionale romanesti pe baza de carne sau alaturi de branzeturi maturate.
DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Dealu Mare - Zoresti.

Caracteristici

Culoare:
Rosu
Tip:
Sec
Ambalaj:
Sticla 0.75 L
Soi:
Merlot
Tara:
Romania
Regiune:
Zoresti

Produse la pret asemanator