Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre SC Casa Bacchus SRL (“Rios.ro”) prin magazinul virtual www.rios.ro catre Cumparator si pot fi modificate oricand de catre Rios.ro.

 

1. Definitii

      Cumparator = persoana fizica sau persoana juridica ce emite o Comanda cu exceptia persoanelor fizice care nu au implinit varsta de 18 ani.

      Vanzator = societatea comerciala SC Casa Bacchus SRL, avand sediul social in Bucuresti, Str. Cp.Av.Al.Serbanescu nr.34, sector 1, CUI 27498269, Nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J40/9719/2010.

      Bunuri si Servicii = orice produs sau serviciu mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

      Comanda = un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

      Contract = o Comanda confirmata de catre Vanzator.

      Specificatii = toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

 

2. Contract

      Prin lansarea unei Comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

      Daca Vanzatorul confirma Comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Confirmarea Comenzii se face telefonic sau electronic (e-mail). Acceptarea Comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

      Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Conformitate emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

 

3. Obligatiile si Drepturile Vanzatorului

      Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului.

      Informatiile prezentate pe site-ul vanzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa Vanzatorul va face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante.

      Preturile produselor si serviciilor afisate in cadrul site-ului sunt in Lei si includ  T.V.A. conform legii in vigoare.

      Preturile afisate pe site sunt valabile in momentul lansarii comenzii. Reducerile, promotiile sau discounturile nu sunt cumulative, aplicandu-se intotdeauna reducerea cu valoarea cea mai mare.

      Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator un Bon Fiscal sau o Factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

      Vanzatorul isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii.

      Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

      Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

      Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

 

3. Obligatiile si Drepturile Cumparatorului

      Utilizarea site-ului este interzisa persoanelor sub 18 ani.

      Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator. De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea SC Casa Bacchus SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

      In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.

 

4. Livrarea si acceptarea Comenzii

      Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator sau in showroom-urile Rios.ro, conform optiunii Clientului.

      Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

      Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei. In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

      Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile.

      In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea Vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.

      In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

      Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului. Produsele comandate raman proprietatea Vanzatorului pana in momentul achitarii integrale a sumelor de plata. Plata produselor comandate se poate face prin ramburs/numerar la livrare catre comisionarul care efectueaza livrarea integral in momentul primirii produselor, prin transfer bancar in contul Vanzatorului sau prin card in showroom-urile Vanzatorului.

 

5. Garantii si Retur

      Toate produsele comercializate de catre site-ul www.rios.ro beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

      Produsele ale caror caracteristici nu corespund cu Specificatiile din Comanda se pot returna dupa notificarea scrisa a Vanzatorului. In aceasta situatie Cumparatorul poate alege inlocuirea produsului cu unul conform sau returnarea contravalorii Comenzii si a cheltuielilor de expeditie. Cheltuilelile aducerii la conformitate (inclusiv cele de transport) vor fi suportate integral de catre Vanzator.

      Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G. 130/2000. Acestea se pot returna doar in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 10 zile lucratoare de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. Vanzatorul va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, rupturi, zgarieturi, etc. 

 

6. Forta Majora

      Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 

7. Jurisdictia

 

      Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.