Valahorum Feteasca Neagra

59 Lei
2586
+
Discounturile noastre de cantitate:
Cantitate 6+
Pret cu TVA 55 Lei
  • Pinterest

Descriere

Cel mai valoros strugure roșu românesc, Feteasca Neagră se regăsește pe deplin în solurile calcaroase din terasele însorite ale Podgoriei Dealu Mare, unde toamna blândă și însorită oferă condițiile ideale producerii unor vinuri roșii de calitate excepțională.

Vinul tânăr a fost tras la maturare în butoaie din lemn de stejar pentru 12 luni. Procesele de condiționare și filtrare au fost pastrate la un minim necesar, pentru a nu se pierde nimic din caracterul generos și din culoarea intensă a vinului.

Valahorum Feteasca Neagra este roșu intens, purpuriu, cu nuanțe violacee.
Proaspăt și generos cu arome de fruct negru de padure, prună și vișină coaptă la care se adaugă un caracter delicat de piper alb si marzipan.
Gustativ, suntem întampinați de același fruct negru și de prospețimea taninurilor suple și perfect integrate în moliciunea lor cu notele suave extrase din lemnul de stejar. Condimentat, viu si persistent.

De consumat la aproximativ 16° C. Un vin excelent pentru preparatele din carne de porc, sărmaluțe și tochitură, pastramă de miel , mâncaruri mediteraneene, pastă cu sosuri roșii și ciuperci sau brânzeturi mature.

 

Caracteristici

Culoare:
Rosu
Tip:
Sec
Ambalaj:
Sticla 0.75 L
Soi:
Feteasca Neagra
Tara:
Romania
Regiune:
Dealu Mare