...si cu un vin se face Primavara ! Chateau Montner Vieilles Vignes @ 41 lei Divinum Merlot @ 36 lei Cel mai bun vin si cele mai bune oferte numai la rios.ro. Produse noi in oferta: Domeniile 7 Arts, 1000 Chipuri, vinuri Franta AOP Rousillon Villages, vinuri de colectie, "doux naturel", Franta,whisky special McGibbon si Craigellachie s.a.. Livrare la tine acasa in cel mai scurt timp, gratuit in Bucuresti la comenzi peste 150 lei.

Vinarte Prince Matei Merlot 2011

99 Lei
2520
+
  • Pinterest

Descriere

DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Dealu Mare - Zoresti.
 
    Unul dintre cele mai apreciate vinuri produse in Romania ,din soiul Merlot ,regiunea Dealu Mare,o regiune cu conditii pedoclimatice excelente ,situata pe paralela 45, în condiţii similare ca in regiunile Bordeaux sau Toscana.
Are o metoda complexa de vinificare:strugurii provin din parcele consacrate ce se bucura de conditii naturale optime pentru obtinerea de maxima calitate. Numarul de ciorchini pe butuc este limitat in asa fel încat sa rezulte un echilibru perfect între acumularea de zahar si concentratia de arome.Selecţia strugurilor se face foarte minutios atat la recoltarea făcută manual cat si pe banda de sortare inainte de zdrobire si desciorchinare. Mustuiala este trimisă în cisterne de inox cu temperatură controlată unde au loc maceraţia si fermentaţia alcoolică (timp de 25 zile). Vinul se trage în barrique-uri de 225 litri de provenienta franceza, unde are loc maturarea pentru o perioadă de 12 luni. După aceasta perioada, vinul se îmbuteliază în sticle si se pastrează în pivnita minimum 6 luni.
 
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, culoare roşu-rubiniu, strălucitor, reflexii purpurii-roscate.
Miros: fructe de padure (mure, coacaze, fragi), arome complexe de piper negru, ciocolata, cafea şi vanilie.  
Gust: sec, intens, corpolent, textura bine echilibrată de tanini dulci, astringenta delicata, post-gust prelung.
 
RECOMANDARI DE SERVIRE:
Temperatura optimă de consum este de 18 oC. Se poate servi la preparate din carne rosie, vanat nobil cu sosuri complexe, meniuri traditionale romanesti pe baza de carne sau alaturi de branzeturi maturate.

Caracteristici

Culoare:
Rosu
Tip:
Sec
Ambalaj:
Sticla 0.75 L
Soi:
Merlot
Tara:
Romania
Regiune:
Zoresti
An:
2011